Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«'Oχι» Σαμαρά στην επιστροφή Ρουσόπουλου

Ενόχληση για τις δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου - Αντώναρου


http://img.protothema.gr/C206039F3AC42C63EAF894783A9E05B4.jpg
Κατηγορηματικά αποκλείει κάθε ενδεχόμενο επιστροφής του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου στα δρώμενα της Ν.Δ. ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, δείχνοντας μάλιστα ενοχλημένος από τις σχετικές διαρροές, που, όπως λέει, στόχο έχουν να προκαλέσουν εσωστρέφεια στην παράταξη.

Όσο είμαι αρχηγός της Ν.Δ. δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής του Ρουσόπουλου», φέρεται να είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στους στενούς του συνεργάτες, δίνοντας πρόωρο τέλος στα σενάρια που άρχισαν να κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα με αφορμή τις δηλώσεις των βουλευτών της Ν.Δ. κυρίων Αρη Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Αντώναρου. Οι επιτελείς της Συγγρού μετέφεραν μαζί με τη δήλωση του κ. Σαμαρά και την ενόχληση του προέδρου για το timing που επέλεξαν τα δύο στελέχη να επαναφέρουν ένα θέμα που δεν έχει καμία σχέση με την ατζέντα των ημερών.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, τη στιγμή που η Ν.Δ. παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και μειώνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι άρχισαν να διακινούν σενάρια περί της επιστροφής του», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά.

Ο ίδιος κομματικός αξιωματούχος -που σημειωτέον βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο της Ν.Δ.- δεν διστάζει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, μεταφέροντας ξεκάθαρο μήνυμα της ηγετικής ομάδας. «Οσοι οραματίζονται την επιστροφή εκείνων που έκαναν ζημιά στο κόμμα, απλώς είναι εκτός χρόνου και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν εσωστρέφεια».

Σύμφωνα με τους παροικούντες τη νεοδημοκρατική Ιερουσαλήμ, για τον κ. Ρουσόπουλο ισχύει κατά γράμμα η δήλωση που είχε κάνει στις 28 Μαΐου του περασμένου χρόνου ο κ. Σαμαράς. «Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα», υποστηρίζει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» υψηλόβαθμος κομματικός αξιωματούχος της Συγγρού. Αλλωστε, όπως τονίζει ο ίδιος, το θέμα με τον πρώην υπουργό Επικρατείας δεν συνδεόταν με την εμπλοκή του σε υποθέσεις που διερευνούσαν οι εξεταστικές επιτροπές, αλλά με την εν γένει πολιτική συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ο πλουτισμός του Ρουσόπουλου ήταν εκείνο που ζημίωσε ανεπανόρθωτα την παράταξη», αναφέρουν συνεργάτες του κ. Σαμαρά και προσθέτουν:
«Οι Νεοδημοκράτες προκαλούνται ακόμη από τους μισθούς που έπαιρνε η Μάρα ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων και τα σπίτια που αποκτούσε ο Θόδωρος».

«Δεν απολογούμαι για το χθες»

Από την πρώτη στιγμή που οι όψιμοι υποστηρικτές του κ. Ρουσόπουλου αποφάσισαν να θέσουν θέμα επιστροφής, ο πρόεδρος της Ν.Δ. φρόντισε να το κλείσει. «Οποιος έχει βλάψει την παράταξη δεν θα είναι μαζί μας», φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα τόσο προς τον τότε πανίσχυρο υπουργό Επικρατείας των κυβερνήσεων Καραμανλή όσο και προς τα στελέχη εκείνα που με τις συμπεριφορές τους ζημίωσαν τη Ν.Δ. «Εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούρια Νέα Δημοκρατία. Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη, Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου», έλεγε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Οπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το πρόβλημα για τον κ. Σαμαρά έχει να κάνει με τις συμπεριφορές των προαναφερθέντων. Για παράδειγμα, θεωρεί ότι η κοινή γνώμη ενοχλήθηκε από το κούνημα του δακτύλου του κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, τη δήλωση περί «νόμιμου και ηθικού» του κ. Γιώργου Βουλγαράκη και τα χαριεντίσματα με τον ηγούμενο Εφραίμ και τον πλουτισμό του κ. Ρουσόπουλου.

Από τον περασμένο Μάιο που αποκήρυξε τις συγκεκριμένες πρακτικές μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Απεναντίας, οι πρόσφατες διαρροές εξόργισαν ακόμη περισσότερο τον κ. Σαμαρά, αφού θεωρεί (και όχι αδίκως) ότι το σύστημα που έστησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας προσπαθεί να τον εκβιάσει πολιτικά…


ΑΝΑΖΗΤΑ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Όταν ο Αρης αποφάσισε να αποθεώσει τον «εχθρό» του

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι από το 2000 ο κ. Σπηλιωτόπουλος αποτελούσε την «ατμομηχανή» των διαρροών κατά του διαδόχου του στη Ρηγίλλης κ. Ρουσόπουλου.

Μέχρι και την ημέρα που ο κ. Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να δώσει άφεση αμαρτιών στον βουλευτή της Ν.Δ., ο κ. Σπηλιωτόπουλος αμφισβητούσε σχεδόν καθημερινά τις επιλογές του κ. Ρουσόπουλου στην επικοινωνία. Οι δύο άνδρες δεν έλεγαν ούτε «καλημέρα».

Εσχάτως, ο πρώην υπουργός Παιδείας αιφνιδίασε ανακαλύπτοντας την (πολιτική) γοητεία του άσπονδου εσωκομματικού εχθρού του. «Προφανώς πρέπει να απασχολήσει τον κ. Ρουσόπουλο εάν και εφόσον επιθυμεί να επιστρέψει και σε δεύτερο επίπεδο, βεβαίως, θα απασχολήσει την παράταξή μας, εάν αυτό το αίτημα υπάρξει. Αυτό θα την απασχολήσει σε έναν χρόνο που τα πράγματα θα έχουν κατακάτσει και προφανώς οι φορτίσεις θα είναι λιγότερο έντονες από σήμερα», είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. Οι περισσότεροι προσπάθησαν να εντοπίσουν τη σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την κίνηση του Αρη.

Οσοι τον γνωρίζουν, το αποδίδουν στην προσπάθεια που καταβάλλει να στήσει γέφυρα με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι, παρά τα όσα διαδίδει κατά καιρούς ο βουλευτής της Ν.Δ., δεν υπάρχει καμία επαφή με την πλατεία Μαβίλη.

Μέσω του ανοίγματος στον κ. Ρουσόπουλο, ο Αρης θεωρεί ότι μπορεί να ανοίξει (ξανά) δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: