Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 59 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ


Πενήντα εννέα περιφερειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ από τις 364 συνολικά μονάδες του Ιδρύματος πρόκειται να καταργηθούν από το κυβέρνηση στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών στο χώρο της Υγείας και της Ασφάλισης. Η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους φορείς αλλά και τις τοπικές κοινωνίες...

Το υποκατάστημα της Πάτμου είναι ένα από τα παραρτήματα που έχει μπει στη λίστα για κατάργηση. Ο δήμαρχος του νησιού, Γρηγόρης Στόικος, δηλώνει ότι αν αυτό συμβεί 1500 ασφαλισμένοι και 600 ασφαλισμένοι για προγράμματα του ΟΑΕΔ θα αναγκαστούν να μετακινούνται στη Λέρο για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Επισημαίνει δε, ότι ήδη εδώ και τρεις μήνες αναγκάζονται να μετακινούνται ακόμη και για μια απλή εξέταση αίματος καθώς δεν υπάρχει μικροβιολόγος.
Αντίστοιχα οι κάτοικοι της Ιθάκης θα πρέπει να παίρνουν το πλοίο προκειμένου να μεταβούν στην Κεφαλλονιά καθώς το δικό τους υποκατάστημα ΙΚΑ είναι υπό κατάργηση. «Οι κάτοικοι της Ιθάκης πρέπει να κάνουν μια μέρα ταξίδι για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους το ίδιο και οι άνεργοι για να εισπράξουν το επίδομα ανεργίας. Είναι λογική αυτή;» τονίζει ο δήμαρχος του νησιού Ιωάννης Κασιανός.
Ανάμεσα στις περιφερειακές υπηρεσίες που αποφασίστηκε η κατάργησή τους είναι το παράρτημα του ΙΚΑ στα Λιμενάρια της Θάσου και η συγχώνευσή του με το Παράρτημα του ΙΚΑ στο Λιμένα της Θάσου. Επιπλέον, οι 3.500 ασφαλισμένοι της ευρύτερης περιοχής καθώς και οι επισκέπτες θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο υποκατάστημα του Λιμένα για να εξυπηρετούνται, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά. Αναστολή λειτουργίας προβλέπεται και για το τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ που λειτουργεί στον δήμο Δεσκάτης, στον ένα από τους δύο δήμους του νομού Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: