Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μαύρα χάλια στην Ελληνική Αστυνομία...



www.antinews.gr
Αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική Αστυνομία τον τελευταίο καιρό δεν έχει προηγούμενο. Το Μνημόνιο έχει κόψει τα πάντα και ουσιαστικά η Αστυνομία, για την οποία υπερηφανεύεται ο κ. Παπουτσής, υπολειτουργεί. Ειδικά στην ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία κάθε μέρα έχει επιτυχίες στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, γίνεται το ...έλα να δεις. Πληροφορίες μας κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που βρίσκονται επί ώρες πάνω στις μηχανές.

Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, οι συντηρήσεις των μηχανών γίνονται εκ τω έσω, δηλαδή με αστυνομικούς που τυχαίνει να ξέρουν από τέτοιες δουλειές. Δεκάδες μηχανές είναι παροπλισμένες διότι δεν μπορούν να συντηρηθούν. Αστυνομικοί μας καταγγέλλουν ότι μπαίνουν στο συνεργείο μηχανές για μικρές βλάβες που όμως δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν.

Στα κεντρικά της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν ούτε φαξ, ούτε καν χαρτί ενώ υπάρχει ακόμη και πρόβλημα με την γραφική ύλη.

Ιδια είναι η κατάσταση και με τα περιπολικά που συντηρούνται και επιδιορθώνονται σε ιδιωτικά συνεργεία, αλλά πλέον υπάρχει “εμπάργκο” λόγω χρεών.

Κι όλα αυτά την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επαίρεται για τη… σκληρή δουλειά στην υπόθεση της τρομοκρατίας, για την καθημερινή μάχη με το μικροέγκλημα ενώ επικηρύσσει τον Β. Παλαιοκώστα με 1 εκατ. ευρώ. Να δούμε αν βρεθεί κάποιος να δώσει πληροφορίες, από που θα βρει το υπουργείο τόσα χρήματα.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το χάλι και στο Λιμενικό Σώμα το οποίο υποτίθεται προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα από παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και ελέγχει το κύμα των μεταναστών. Δεκάδες πλωτά οχήματα του Λιμενικού δεν περιπολούν λόγω έλλειψης… καυσίμων. Χιλιάδες ευρώ είναι τα χρέη προς συνεργαζόμενα πρατήρια τα οποία έχουν κόψει πλέον την πίστωση. Αλλά και η συντήρηση κοστίσει και το υπουργείο δε δίνει χρήματα.

Αυτή την τραγική κατάσταση την ξέρουν στην κυβέρνηση αλλά έχουν κόψει όλα τα κονδύλια, ακόμη και τα πιο κρίσιμα.

Να ευχηθούμε να μη γίνει κανένα σοβαρό περιστατικό ασφάλειας διότι η γύμνια είναι τέτοια που θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. Με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) κινδυνεύει να γίνει… Ελληνική Αστειότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: