Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Στο υπουργικό συμβούλιο οι αλλαγές στην αγορά ενέργειας...



Στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα παρουσιάσει η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη το νομοσχέδιο για την εφαρμογή στην Ελλάδα του Γ' ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε.
Μεταξύ άλλων, θα αφορά στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, στο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και...

στους κανόνες που θα ισχύουν στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Το υπουργικό συμβούλιο θα απασχολήσουν, επίσης, οι τροποποιήσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Θα παρουσιαστεί και σχέδιο νόμου για την ποινικοποίηση "ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων" ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Τέλος, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση, την εκτέλεση και τη συνεργασία ως προς τη γονική ευθύνη και τα μέτρα προστασίας των παιδιών, ενώ θα γίνει και ενημέρωση από το Ν. Σηφουνάκη για την αναθεώρηση των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις 12 Περιφέρειες της χώρας.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό, στις 10 το πρωί στη Βουλή.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: