Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Έκτακτη σύγκληση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ

Πρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης


http://img.protothema.gr/061FC0DBCED1D38FE094986AB87755CA.jpg
Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει την ερχόμενη Τρίτη τον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ για το επικαιροποιημένο μνημόνιο και ειδικά για τις προθέσεις σχετικά με την πώληση ή την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε κατόπιν πίεσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ετοίμαζαν κείμενο με υπογραφές για το σκοπό αυτό.

Ωστόσο, έπειτα από συνεννόηση με το γραμματέα της συμβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Έξαρχο, και αφού ομάδα βουλευτών τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, εν είδει παραστάσεως, για το σκοπό αυτό, προγραμματίστηκε η συγκεκριμένη συνεδρίαση, για να εκτονωθεί και η εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνονταν στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως έγραψε νωρίτερα την Τρίτη το protothema.gr, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και του «γενικού πωλητηρίου» που σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση στη δημόσια περιουσία. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ιδίως μέλη του κοινοβουλευτικού τομέα των οικονομικών εκφράζουν έντονη δυσφορία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και για την ελλιπή ενημέρωσή τους.

Τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους επτά δισ. ευρώ να γίνεται ξαφνικά και χωρίς καμία επίσημη προετοιμασία ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα 50 δισ. ευρώ. Θεωρούν ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και πειστική επιχειρηματολογία για να προχωρήσει το όποιο σχέδιο.

Προειδοποιούν δε, ότι δεν θα περάσει καμία πολιτική χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των βουλευτών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους βουλευτές που θεωρούν αναγκαία αυτή την ενημέρωση είναι οι Τόνια Αντωνίου, Μιχάλης Κατρίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Αμοιρίδης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: