Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Στην τύχη έμπαιναν τα νούμερα για την οικονομία»

Καταπέλτης ο Φίλιππος Σαχινίδης για το Λογιστήριο του Κράτους



http://img.protothema.gr/275B50DEA4D10745F421982AE6F35DD8.jpg
Αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτουργούσε και κατέγραφε την πορεία της ελληνικής οικονομίας το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τουλάχιστον για την περίοδο 2001 – 2010, έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αυτούσιο το επίμαχο σημείο των πρακτικών της επιτροπής όπου ο κ. Σαχινίδης καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονταν τα οικονομικά στοιχεία έχει ως εξής:

«Όλα τα νούμερα τα οποία παρήχθησαν για το ποιο ήταν το αποτέλεσμα της γενικής κυβέρνησης από το 2001 μέχρι και το 2010, ήταν νούμερα τα οποία μπαίνανε εντελώς τυχαία εκεί πέρα. Αν κάποιος από αυτούς οι οποίοι είχαν θέση ευθύνης στο Γενικό Λογιστήριο ή ήταν υπουργοί Οικονομικών, μπορεί να έρθει και να με διαψεύσει, να έρθει και να μου πει ότι ‘ναι, εμείς είχαμε επίσημα στοιχεία».

Τα συγκεκριμένα στοιχεία ενισχύουν την παλαιότερη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Μένει να αποδειχθεί αν η πρόθεση θα γίνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: