Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με θέμα την κατάσταση στη Λιβύη

Ανησυχία για τις εξελίξεις


Εικόνα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Σουέζ
Εικόνα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Σουέζ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αθήνα
Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την κρίση στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας, Ευ.Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός, Π.Μπεγλίτης, ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας και ο γγ του υπουργείου, Α.Ζέππος.

Οι υπουργοί αποχώρησαν χωρίς να γίνει καμία απολύτως δήλωση.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται καθώς η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται και ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τον κατάπλου αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη ναυτική βάση της Σούδας.

Σημειώνεται ότι ο γγ του ΝΑΤΟ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Συμμαχία δεν έχει καμία πρόθεση επέμβασης στην κρίση στη Λιβύη, αλλά προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη αρχίζει με επίθεση για να καταστραφεί η αντιαεροπορική άμυνα» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν συμπλήρωσε ότι το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Λιβύη.

«Το ΝΑΤΟ δεν έχει την πρόθεση να επέμβει, αλλά ετοιμαζόμαστε με σύνεση για κάθε ενδεχόμενο» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: