Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το πρόστιμο μαμούθ στη Siemens επικύρωσε το Ευρωδικαστήριο Απορρίφθηκε η έφεσή της

Αμείωτο παρέμεινε τελικά το τεράστιο πρόστιμο που είχε επιβληθεί στη Siemens από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το επικύρωσε, απορρίπτοντας την έφεση που είχε ασκήσει η εταιρεία.

Το εν λόγω πρόστιμο χρονολογείτο από το 2007 και είναι ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ (550 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Πρόκειται δε για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε έναν επιχειρηματικό όμιλο, για μία μοναδική επιχειρηματική πράξη του.

Η Siemens κρίθηκε τελικά ένοχη, για μονοπωλιακές πρακτικές και πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της σύστασης καρτέλ στο πεδίο της προηγμένης τεχνολογίας για δίκτυα ηλεκτροδότησης και πιο συγκριμένα για τον εξοπλισμό μεταγωγής με μόνωση αερίου (GIS).

Εντούτοις, μειώθηκαν με την ίδια απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου τα πρόστιμα για μικρότερες εταιρείες του καρτέλ, τις γαλλικές Areva, Alstrom, όπως επίσης και για πολλές θυγατρικές της ίδιας της Siemens.

Εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, εξέφρασε «λύπη», γιατί δεν εισακούστηκε η επιχειρηματολογία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου।
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: