Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Επίθεση Πεταλωτή στη ΝΔ με αφορμή τη διαμαρτυρία έξω από την οικία Σημίτη

«Να συμμαζέψει τέτοιες συμπεριφορές»

Η οικία του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου
Η οικία του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται στην οδό Αναγνωστοπούλου (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή την προγραμματισμένη μέσω Διαδικτύου συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για υποκινούμενο και μεθοδευμένο σχέδιο, τονίζοντας ότι είναι γνωστό από την ιστορία τι σημαίνει «αγανακτισμένοι πολίτες».

«Τέτοιου είδους ενέργειες, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι πραγματικά καταδικαστέες» σημείωσε και τόνισε ότι κινήσεις όπως αυτές με τις οποίες καθυβρίζεται και στιγματίζεται μια πολιτική προσωπικότητα είναι αποπροσανατολιστικές.

Η ΝΔ έχει ευθύνη να συμμαζέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές, συνέχισε.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση περιμένει ειδικά από τη ΝΔ, όχι με απλές θεωρητικές καταδίκες, αλλά με πράξεις από τα στελέχη της, να καταδικάσουν έμπρακτα και όχι απολογητικά το συγκεκριμένο σχέδιο και να δείξουν ότι συναισθάνονται το μέγεθος της ευθύνης ως προς τη διαμόρφωση κανόνων και πρακτικών στην πολιτική ζωή.

«Αντί να απολογούνται, στελέχη της ΝΔ υποκινούν τέτοιου είδους κινήσεις και άρα οποιεσδήποτε άλλες χλιαρές απαντήσεις της κάθε άλλο παρά πείθουν» τόνισε και κάλεσε τόσο τη ΝΔ όσο και όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα της Αριστεράς που στο παρελθόν έχουν υποστεί με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες του φαινομένου των «αγανακτισμένων πολιτών», να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Τέλος, χαρακτήρισε λυπηρό και αξιοπερίεργο να στοχοποιείται ο κ. Σημίτης, ένας πρώην πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που, όπως επεσήμανε, έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, δημιούργησε ρυθμούς ανάπτυξης που η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή φρόντισε να φέρει σε σημείο ύφεσης και δημιούργησε αξιοζήλευτους θεσμούς.

Τις κινήσεις αυτές καταδίκασε και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, καλώντας τα κόμματα να προσέλθουν στο διάλογο με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: