Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τις προτάσεις της ΝΔ για την κρίση μεταφέρει στο ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

Στόχος, οι ευνοϊκοί συσχετισμοί

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με αρκετούς ομολόγους του στην ΕΕ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα έχει επαφές με αρκετούς ομολόγους του στην ΕΕ (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Τη διαμόρφωση θετικών συσχετισμών για την Ελλάδα στις τάξεις των πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών της Ε.Ε. θα επιδιώξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στη Σύνοδο έχοντας στις αποσκευές του τις προτάσεις για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, μείωση του επιτοκίου και για την έκδοση ευρωομολόγου.

O κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί κατ' αρχήν θετικός στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ.

Παράλληλα, δεν θα αποκλίνει από την γραμμή που έχει χαράξει και με την οποία είναι κάθετα αντίθετος στην ενσωμάτωση στο Σύνταγμα του δημοσιονομικού κανόνα ή «φρένου χρέους» όπως το ονομάζουν οι Γερμανοί.

Στη Σύνοδο με θέμα την οικονομική διακυβέρνηση θα λάβουν μέρος επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοί του Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: