Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Η Αθήνα πρέπει να διαμηνύσει στην ΕΕ πως «δεν αντέχει άλλο», λέει ο Φ.Κουβέλης Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Οι διεκδικήσεις της Αθήνας στις ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις πρέπει να είναι σαφείς και με «ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο Φ.Κουβέλης ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει συνολική ρύθμιση του χρέους, λέγοντας πως ενώ η αναδιάρθρωση και η επιμήκυνση δεν θα αποτελέσει τη λύση, θα δώσει μία σημαντική ανάσα στην οικονομία.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Φ.Κουβέλης δήλωσε:

«Υποστηρίζουμε ότι η διεκδίκηση της χώρας πρέπει να είναι συγκεκριμένη, σαφής, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Πρέπει να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του χρέους, με αναδιάρθρωση η οποία θα αφορά και στην επιμήκυνση και στο επιτόκιο και σε κάθε περίπτωση στην έκδοση ευρωομολόγου. Δεν θα αποτελεί τη λύση, αλλά θα δίνει μια σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που αφορούν στην αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, για τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

»Δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί τα έσοδα να εξασφαλίζονται από τη μοναδική πηγή της περικοπής των αποδοχών, της απομείωσης της μισθωτής εργασίας, της περικοπής των συντάξεων και των δαπανών του κοινωνικού κράτους.

»Πρέπει να εκκινήσει ταχύτατα η παραγωγική διαδικασία, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη. Πρέπει ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει με επιμονή στη Σύνοδο Κορυφής τη συνολική ρύθμιση του χρέους. Μόνο με ένα τέτοιο τρόπο είναι δυνατόν να διαμορφωθούν συνθήκες για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικά με τον εάν παρέχει στην κυβέρνηση συναίνεση, ο Φ. Κουβέλης απάντησε: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να διεκδικήσει με σαφήνεια, επιμονή και συστηματικότητα τη συνολική αντιμετώπιση όλου του χρέους της Ελλάδας. Πρέπει να διεκδικήσει την οικονομική διακυβέρνησή της Ευρώπης, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά συνολικότερα για την Ευρώπη. Το ελληνικό πρόβλημα έχει την ιδιαιτερότητά του, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκό ζήτημα».

Τέλος, στη συζήτηση τέθηκε και θέμα των μεταναστών απεργών πείνας, για την οποία ο Φ।Κουβέλης υποστήριξε πως πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανθρωπιστικής παρέμβασης ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.
.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: