Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Θέμα ευθύνης η στήριξη της κυβέρνησης, είπε ο Γ.Παπανδρέου στον Αντ.Σαμαρά

Σε αναζήτηση συναίνεσης

Την στήριξη της κυβέρνησης από τη ΝΔ εν όψει των κρίσιμων Συνόδων Κορυφής στις 11 και στις 24-25 Μαρτίου ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι είναι θέμα ευθύνης σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα. Η συνάντηση μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά, στη σκιά της υποβάθμισης-σοκ της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές και ότι δεν περιμένει από τα άλλα κόμματα να συμμεριστούν όλες τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, ωστόσο αυτή την ώρα είναι θέμα πολιτικής ευθύνης η στήριξη της κυβέρνησης.

«Χρειάζεται ανάληψη ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε ότι η μόνη λύση είναι η λύση-πακέτο. Οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί λύση. Και εγώ σε αυτή τη βάση θα δώσω τη μάχη» είπε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε για άλλη μια φορά των ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει αγώνες μπροστά της.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον κ. Σαμαρά για το γεγονός ότι στις αποφάσεις της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Παρασκευή, στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά στην Ελλάδα.

Τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισαν χθες, Δευτέρα, την υποβάθμιση αδικαιολόγητη.

«Χωρίς να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να κινείται σε λάθος κατεύθυνση, η ανακοίνωση του οίκου Moody's έρχεται σε στιγμή αδικαιολόγητη. Λίγο πριν την αυριανή δημοπρασία των εξαμηνιαίων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου και λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του την Κυριακή είχε διαμηνύσει ότι η εποχή της συναίνεσης ήταν πέρυσι, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι «την αρνήθηκε και την τορπίλισε». Επανέλαβε την πάγια θέση του ότι τώρα προέχει η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και η αλλαγή πολιτικής.

Μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Παπανδρέου συναντάται με την κ. Παπαρήγα (14:15), τον Γιώργο Καρατζαφέρη (15:30) και τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (16:45).

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 18:00 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 19:00 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: