Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Απειλούν να μην ψηφίσουν το ν.σ. για τις Natura πάνω από 20 βουλευτές

Κάνει πίσω η Τίνα, αλλά…


http://img.protothema.gr/40EE730F90E7892E6EADE5C2DC9962D6.jpg
Σε νέα τροποποίηση όσον αφορά στην οικοδόμηση σε περιοχές Natura προχώρησε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κάνοντας δεκτές σχετικές προτάσεις βουλευτώ από το κυβερνών κόμμα που αντιδρούσαν στην αρχική ρύθμιση που προέβλεπε αρτιότητα 10 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, άρτια και οικοδομήσιμα θα θεωρούνται όλα τα οικόπεδα με έκταση τουλάχιστον 4 στρεμμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές "Natura", τα οποία έχουν μετεγγραφεί νόμιμα μέχρι την 1η Μαρτίου 2011.

Η νέα τροποποιημένη διάταξη που εισηγήθηκε η υπουργός και θα προστεθεί στο συζητούμενο στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα ορίζει τα εξής: "Κατ΄ εξαίρεση, θεωρούνται άρτια, κατά παρέκκλιση, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω κατάτμησης, γήπεδα έκτασης τουλάχιστον 4.000 τ.μ. τα οποία, σύμφωνα με τίτλους ιδιοκτησίας, που έχουν μεταγραφεί νόμιμα μέχρι και την 1η Μαρτίου 2011, θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα, σύμφωνα με τις οικείες πολεοδομικές διατάξεις".

Ωστόσο, η ψήφιση του νομοσχεδίου εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας κατέστησε σαφές το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ότι οι διαφωνίες προς τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Πληροφορίες, μάλιστα, φέρουν πάνω από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως αποφασισμένους να μην ψηφίσουν το σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα, εάν δεν υπάρξουν κι άλλες αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: