Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

«Στήριξη για να σταθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της»

Διάγγελμα Παπανδρέου ενόψει Συνόδου Κορυφής


http://img.protothema.gr/A6B00750C7D819F41C9B6E3AC85196E0.jpg

Στήριξη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και από τον ελληνικό λαό προκειμένου «να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και μην ξαναζήσει ανάλογες στιγμές», ζήτησε με διάγγελμά του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

«Ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να υπάρχει μια συνολική λύση. Ζήτησα από όλους να αναλάβουν την ευθύνη τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πολλά θέματα είναι ανοιχτά. Ο μελλοντικός μηχανισμός στήριξης, οι όροι εξυπηρέτησης χρέους», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση η σταθερότητα απαιτεί συνολική λύση και σε αυτή τη συνολική λύση θα επιμείνουμε».

«Η λύση πρέπει να είναι πραγματική λύση και η Ευρώπη δεν μπορεί να φαίνεται ότι αιφνιδιάζεται από τις αγορές ούτε ότι σέρνεται πίσω από αυτές», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, βασική επιδίωξη είναι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της όσο το δυνατό γρηγορότερα.

«Όπλα μας οι πρωτόγνωρες προσπάθειες του ελληνικού λαού, η συνέπεια μας και η αξιοπιστία μας και η πεποίθηση ότι το ελληνικό ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και το ευρωπαϊκό είναι ελληνικό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δίνουμε μια μάχη για να πετύχουμε ότι καλύτερο για τη χώρα. Πίστη μου είναι ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.

Το πρωί της Τετάρτης, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 11.00 π.μ., το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ νωρίτερα θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Μετά από την ολοκλήρωση του Υπουργικού ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα στις 6.00 μ.μ., θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: