Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Κυβερνητικό τελεσίγραφο στους απεργούς πείνας

.nooz.gr

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των απεργών πείνας μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαμηνύθηκε στους μετανάστες ότι εάν μέχρι την Τετάρτη (9/3) δεν δεχθούν τις συμβιβαστικές προτάσεις, τότε θα κινηθεί η διαδικασία της απέλασης τους.

Το θέμα συζητήθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού Συμβουλίου, την Καθαρά Δευτέρα, και καθώς φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά σε δραστικά μέτρα, υπό το πρίσμα του κινδύνου να χαθεί ζωή, μιας και οι μετανάστες βρίσκονται ήδη στην 43η ημέρα της απεργίας τους, αρνούνται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, ενώ η επέλαση του χιονιά καθιστά τις συνθήκες οριακές.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες μέχρι και την Κ. Δευτέρα παρέμεναν αταλάντευτοι στη σκληρή στάση τους, απορρίπτοντας εκ νέου την κυβερνητική πρωτοβουλία (υπ.Υγείας) να διακομιστούν μαζικώς σε νοσοκομεία.

Στέλνουν, δε, το μήνυμα ότι είτε θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους είτε θα πάνε την απεργία πείνας μέχρι τέλους...

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο κτίριο της ΓΣΕΕ, των μεταναστών με τον υπουργό Εσωτερικών, ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και δυνατότητα ανανέωσης.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν την πρόταση και ζήτησαν άδεια εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, σε δηλώσεις του την περασμένη Κυριακή, μίλησε για σκληρό πυρήνα καθοδηγητών που θέλει νεκρό, εκφράζοντας την άποψη ότι η Υπατία πρέπει να εκκενωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: