Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λαοθάλασσα αγανάκτησης - 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα

newpost.gr








Λαοθάλασσα αγανάκτησης - 100.000 άνθρωποι στο Σύνταγμα
eurokinissi
Μια πλημμύρα ανθρώπων κατακλύζει την πλατεία Συντάγματος, καθώς περίπου 100.000 πολίτες (πρωτοφανής αριθμός για τα δεδομένα της εποχής μας) έχουν «καταλάβει» όλο σχεδόν το κέντρο της Αθήνας. Η προσέλευση είναι αμείωτη και ο παλμός πολύ έντονος καθώς διαδηλώνουν για μία ακόμη μέρα εξοπλισμένοι με κατσαρόλες και ευφάνταστα πανό.


Κυρίαρχο σύνθημα των διαδηλωτών σήμερα : «Η πιό μεγάλη βία είναι η φτώχεια»
Μέχρι και καλλιτεχνικά δρώμενα προβλέπει το πρόγραμμα. Σήμερα, ωστόσο, αυξήθηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Να επισημάνουμε ότι αρκετοί από τους διαδηλωτές έσπευσαν στην πλατεία με σλίπινγκ μπαγκ και σκηνές με σκοπό να διανυκτέρευσουν εκεί, όπως και χθες.

Οι «Αγανακτισμένοι» μέσω της σελίδας τους στο Facebook κάνουν λόγο για μεγάλη γιορτή στο Σύνταγμα σήμερα.

«Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή».

Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».

Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους.

Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, καθώς χαρακτηρίζει τις συγκεντρώσεις «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.


Σχετικές φωτογραφίες:



aganaktismenoi5.jpgaganaktismenoi4.jpgaganaktismenoi3.jpgaganaktismenoi2.jpgsyntagmaaganaktismenoi1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: