Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το «πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο» η βάση της συναίνεσης, λέει ο Σαμαράς

«Καμία συναίνεση στο αδιέξοδο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια της ομιλίας του
Ο πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια της ομιλίας του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην ΚΟ του ΝΔ.

Αναφερόμενος στη θέση του πρωθυπουργού ότι μπορεί να συζητήσει θέσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι γενικό και αφηρημένο, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Λέμε «όχι» στο λάθος, αλλά λέμε «ναι» στο να διορθωθεί το λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την άποψη ότι οι θέσεις του (όπως διατυπώθηκαν στο Ζάππειο) δεν θα απέδιδαν στο πρώτο τρίμηνο, ο κ. Σαμαράς αντέταξε ότι και το Μνημόνιο, έτσι όπως εφαρμόζεται, ούτως ή άλλως δεν έχει αποδώσει εδώ και 12 μήνες.

Υπενθύμισε παράλληλα ότι η πρόταση της ΝΔ για την οικονομία είναι μελετημένη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μπορεί να πειστεί η τρόικα ότι η μέχρι σήμερα πολιτική δεν αποδίδει.

«Όσα περισσότερα ζητούν τόσο περισσότερο παραλύει η οικονομία και τόσο περισσότερα θα ζητήσουν την επόμενη φορά» ανέφερε, σημειώνοντας ότι αντιθέτως, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δίνει πραγματικά νούμερα.

«Μπορούμε να τους πείσουμε γιατί όλοι έχουμε συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα» συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι η ΝΔ είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, των αποκρατικοποιήσεων ή της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, αλλά υπογράμμισε με αιχμές ότι οι ίδιοι οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν πιστεύουν σε αυτές τις πολιτικές και δεν τολμούν να συγκρουστούν με τα «σπλάχνα» του κόμματός τους.

«Στους συνδικαλιστάδες με τα σκανδαλώδη προνόμια» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Όχι» στη δικτατορία της μοναδικής επιλογής

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση «στη δικτατορία της μίας και μοναδικής επιλογής», όπως χαρακτήρισε το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση.

Πιστεύουμε στην Ευρώπη και στο μέλλον της, δεν δίνουμε τη μάχη μόνο για τα ελληνικά συμφέροντα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, διευκρίνισε, αφού όπως είπε, μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε επιπτώσεις και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Για τα σενάρια περί χρεοκοπίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και με τις διαρροές για ενδεχόμενη χρεοκοπία και επιστροφή της χώρας στη δραχμή, κατηγορώντας την ότι πανικοβάλλει εσκεμμένα τους πολίτες. «Οι κουβέντες για αναδιάρθρωση σκοτώνουν την οικονομία», επισήμανε, τονίζοντας ότι «διαπράττουν έγκλημα όσοι διακινούν τα περί εξόδου από το ευρώ, ενώ απηύθυνε έκκληση να σταματήσει αμέσως και από όλους «η στρατηγική φόβου».

Επίθεση στον ΛΑΟΣ

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε ασχολίαστο τον υπαινιγμό του προέδρου του ΛΑΟΣ, κατά την έξοδό του από το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, περί συμφωνίας του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη το 480 π.χ.

«Παρά τον τσακωμό τους Θεμιστοκλής και Ευρυβιάδης συμφιλιωθήκαν πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Συμφωνώ απόλυτα», πρόσθεσε, «αλλά τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν, όχι για να υποκύψουν».

Για τους «Αγανακτισμένους»

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, είπε ότι είναι ανάγκη να αφουγκραστούμε το μήνυμά τους, χαρακτηρίζοντας θετικό σημάδι το γεγονός ότι οι πολίτες συσπειρώνονται ακομμάτιστα γύρω από τη σημαία.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: