Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Καρατζαφέρης: «Είναι αδίστακτος, έχει ρίξει μια κυβέρνηση»

newpost.gr

Καρατζαφέρης: «Είναι αδίστακτος, έχει ρίξει μια κυβέρνηση»
Εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα.

«Αν δεν τα βρούμε τώρα, νομίζω ότι θα γίνουν εκλογές πάρα πολύ σύντομα. Δεν ξέρω αν θα είναι μέσα στο καλοκαίρι, αλλά πάρα πολύ σύντομα», ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Bήμα FM.

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον «αδίστακτο». «Θα μπορούσε να δείξει μια μεγαλοσύνη. Αλλά από την αρχή της πολιτικής του ζωής έδειξε ότι σκέπτεται περισσότερο τον εαυτό του από την πατρίδα. Έριξε μια κυβέρνηση, άρα αυτός ο άνθρωπος είναι αδίστακτος», παρατήρησε.

Αναφερόμενος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ξεκαθάρισε ότι είπε στον κ. Παπανδρέου ευθέως ότι δεν μπαίνει σε διαδικασία συναίνεσης με αυτήν την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «αδύναμη και ανεπαρκή». Τόνισε επίσης ότι ο ΛΑΟΣ θα καταψηφίζει από εδώ και εμπρός ό,τι έρθει στη Βουλή, αφού, όπως εξήγησε, δεν μπορεί «να ποντάρει σε ένα κουτσό άλογο».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως «ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων», ενώ ενδεχομένως «θα συμβάλει και ο τρίτος, αν θέλει».

«Εγώ είμαι έτοιμος να μη συμμετέχω σε μια κυβέρνηση, αν αυτό ενοχλεί ή φοβίζει κάποιον. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Με ενδιαφέρει να προχωρήσει η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: