Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Παρά τις πιέσεις που δέχεται από διάφορες πλευρές έξω και μέσα από το κόμμα του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επιμένει ότι δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στην λάθος πολιτική του μνημονίου που κατά την γνώμη του οδηγεί σε μεγαλύτερη κρίση την ελληνική οικονομία. Σήμερα...
ο Α. Σαμαράς από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του θα δώσει τις απαντήσεις του στην επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης αλλά και –όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του- στις «προβοκατόρικες φήμες ότι δήθεν η ΝΔ επεξεργάζεται σχέδιο επιστροφής στην δραχμή που διαρρέουν από πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα προκειμένου να πλήξουν τη ΝΔ».
Επ΄αυτού σε χτεσινή του δήλωση ο κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι «αυτά τα σενάρια όχι μόνο είναι παντελώς ανυπόστατα και συκοφαντικά αλλά ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος που επαναλαμβάνει συνεχώς την ανάγκη αποφυγής της αναδιάρθρωσης πόσο μάλλον την επιστροφή στην δραχμή».
Το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί ότι πίσω από την «καραμέλα της συναίνεσης» ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση επιχειρούν να κρύψουν την αναποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα πολιτικής τους και την σύγχυση που τους διακατέχει για το μέλλον. «Η ΝΔ δεν τους εμπόδισε να κυβερνήσουν, επιχειρώντας να την σύρουν στην συναινετική γραμμή απλώς θέλουν να την κάνουν συνένοχη ώστε να μην υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση μετά την βέβαιη αποτυχία τους» λέει συνεργάτης του κ. Σαμαρά.
“Θέλουν συναίνεση, όταν μαγειρεύουν νέους φόρους”
Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν υποκριτικό το άνοιγμα του κ. Παπανδρέου και εξηγούν: «την ώρα που εμφανίζεται ανοικτός σε προτάσεις, ο υπουργός Οικονομικών εξακολουθεί να επεξεργάζεται το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο που περιλαμβάνει νέες αυξήσεις φόρων δηλαδή στην εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που προτείνει η ΝΔ».
Στην λεωφόρο Συγγρού ξεκαθαρίζουν ότι η μόνη περίπτωση να προκύψει συμφωνία είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου την πρόταση Σαμαρά που κατέθεσε στο συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δηλαδή να συνδιαμορφώσουν επί τη βάση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ ένα πλαίσιο και να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση τους όρους του μνημονίου.
Ο κ. Παπανδρέου όμως απέρριψε την δυνατότητα αυτή λένε στη ΝΔ και γι αυτό δεν το δέχθηκε κατά την διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών όταν του το πρότεινε ο κ. Σαμαράς. Επιπλέον το γαλάζιο επιτελείο θεωρεί ότι «η κυβέρνηση σκοπίμως δημιουργεί κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ προκειμένου να εκβιάσει την κοινωνία να δεχθεί το νέο επαχθές οικονομικό της σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: