Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Γ. ΔΩΝΗΣ : "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ"!

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
Από τους χειρότερους τελικούς στην ισιτορία του θεσμού. Ξύλο άνευ λόγου, δακρυγόνα, αποδοκιμασίες, διαιτητικά λάθη και θέαμα για κλάματα. Η απογοήτευση του Γιώργου Δώνη για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε το Κύπελλο Ελλάδας ήταν έκδηλη μετά το τέλος...
της αναμέτρησης. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και κράτος «ένα μπουρδέλο», ενώ μίλησε για «στημένο και σκηνοθετημένο» έργο αναφερόμενος στον τελικό του Κύπέλλου.

«Νομίζω πρέπει να πείτε όλοι εσείς τι έγινε. Ο τελικός ήταν παρωδία. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Καταρχάς είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε ξύλο. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα μπουρδέλο. Πρέπει να σώσουν οικογένειες που σημάδευαν με πιστόλια. Όλα είναι μια αθλιότητα», είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Όταν μένεις πίσω με γκολ οφ σάιντ τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο».

Λίγο αργότερα ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου για τα όσα συνέβησαν, αρκετά πιο ήρεμος. Εξήγησε τους λόγους της «έκρηξής» του, ενώ αιτιολόγησε το «σκηνοθετημένο παιχνίδι», όπως χαρακτήρισε την αναμέτρηση.

«Δεν αφορά την ΑΕΚ αυτό που λέω. Δεν έχει σκηνοθετήσει η ΑΕΚ κάτι. Μπορεί να γίνει και από άλλες πλευρές. Σκηνοθέτης ήταν ο φόβος. Όλοι φοβήθηκαν αυτό που θα συνέβαινε αν ο Ατρόμητος έπαιρνε το Κύπελλο», τόνισε αναφορικά με τον χαρακτηρισμό «σκηνοθετημένο παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το αν οι παίκτες του Ατρομήτου ήθελαν να πάνε να πάρουν τα μετάλλιά τους, τόνισε: «Οι παίκτες έφαγαν πολύ ξύλο και δεν ήθελαν να πάνε στην απονομή. Αν όμως δεν πήγαιναν θα είχαμε πρόβλημα. Πήραμε τα μετάλλια μας και φεύγουμε. Υπήρχαν λίγοι άνθρωποι που με χειροκρότησαν».

Ακόμα ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στον διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσο Κάκο και την συνομιλία που είχε μαζί του πριν την έναρξη του αγώνα: «Είπα στον Κάκο να μην ξεκινήσει το παιχνίδι αφού υπήρχε κόσμος περιμετρικά του γηπέδου. Με ρώτησε τι να κάνω και του είπα πως αυτός έχει εξουσία. Ο Κάκος παίρνει εντολές από αλλού μάλλον για να το τελειώσει. Μην μπερδευτούν και οι δηλώσεις μου».

Κλείνωντας τόνισε: «Έχω τιμωρηθεί και στο παρελθόν. Δεν είναι ανάγκη να τιμωρηθώ και να πληρώσω. Τα βλέπουν. Υπάρχει κόσμος που θέλει να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Πρέπει στη χώρα αυτή να εφαρμοσθούν κάποιοι νόμοι».

Να σημειωθεί πως οι τόνοι ανέβηκαν όταν δημοσιογράφος ειρωνεύτηκε τον Γιώργο Δώνη καλώντας τον να μεταβεί σε άλλη χώρα για να κάνει καριέρα।
http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_4822.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: