Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Μηνύματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με πυρά κατά της κυβέρνησης

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα βρίσκονται στο επίκεντρο των μηνυμάτων της Αντιπολίτευσης για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους-όπως και όλους τους Έλληνες-σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία. Μέσα σε ενάμιση χρόνο καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο που εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κερδίσει τα τελευταία πολλά χρόνια» τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση για «αποτυχία πολιτικής» και τονίζει ότι χρειάζεται «επανεκκίνηση στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια».

Σε «ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση» καλεί όλους τους εργαζόμενους το ΚΚΕ στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι «αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία».

»Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης αναφέρει στο μήνυμά του: «Η Πρωτομαγιά είναι γιορτή της εργασίας και όχι γιορτή των συνδικαλιστών. Φέτος δεν θα έχει τον χαρακτήρα γιορτής, αλλά μνημοσύνου, γιατί πάρα πολλοί συντέλεσαν ώστε η εργασία σήμερα να είναι στα ουσιώδη εν ανεπαρκεία».

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του.

»Αυτή την περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο [...]. Η φετινή Πρωτομαγιά και η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη πρέπει να είναι οι αγωνιστικές αφετηρίες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου και των αντικοινωνικών πολιτικών της».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: