Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ανακηρύχθηκε μακάριος ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β'...



Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β', ανακηρύχθηκε μακάριος από την Καθολική Εκκλησία, σε τελετή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από ένα εκατομμύρια προσκυνητές.

Οι ... προσκυνητές που δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι τις πύλες του Βατικανού, παρακολούθησαν την τελετή από γιγαντοοθόνες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και την οδό της Συμφιλίωσης (della Conciliazione).

Ο σημερινός ποντίφικας Πάπας Βενέδικτος, τον ανακήρυξε μακάριο, φορώντας τα ίδια του τα άμφια και την παπική τιάρα.

«Ήδη πριν έξι χρόνια, την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', μπορούσαμε να αισθανθούμε τη μυρωδιά της αγιότητάς του. Για τον λόγο αυτό, ο Θεός, θέλησε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς, η διαδικασία αγιοποίησής του. Η ημέρα αυτή έφτασε και ο προκάτοχός μου είναι μακάριος, διότι αυτή ήταν η επιθυμία του Κυρίου», τόνισε ο πάπας Βενέδικτος, στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Την περασμένη νύχτα, στο μεταξύ, πάνω από διακόσιες χιλιάδες άτομα, πήραν μέρος στην ολονυκτία προσευχής, στο αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο του «Τσίρκο Μάσσιμο».

Ο Πάπας Ράτσιγκερ ανακοίνωσε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα γιορτάζει, στο εξής, τον νέο της μακάριο, στις 22 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία είχε αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, μετά την εκλογή του από το Κογκλάβιο, το 1978.


Δεν υπάρχουν σχόλια: