Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Επέζησε ο Καντάφι, νεκρός ο μικρότερος γιος του

Το ΝΑΤΟ αρνείται ότι η επιδρομή είχε στόχο τον Καντάφι ή την οικογένειά του


http://img.protothema.gr/4C9171D9735F6987946077FCBDFC34CA.jpg
Ο μικρότερος γιος του Καντάφι, ο Σαίφ αλ-΄Αραμπ, και τρία εγγόνια του Λίβυου ηγέτη, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου από επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία.

Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα, όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους. Η οροφή του κτιρίου είχε καταρρεύσει σε πολλά σημεία αφήνοντας τις ατσάλινες δοκούς θωράκισης σωριασμένες ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος.

Ένα επιτραπέζιο ηλεκτρονικό ποδοσφαιράκι παρέμενε άθικτο στο αίθριο του κήπου του οικήματος, που βρισκόταν σε αριστοκρατική συνοικία της Τρίπολης.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι ο νόμος της ζούγκλας», είπε σχολιάζοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Ιμπραίμ αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν στο χώρο την ώρα του βομβαρδισμού, αλλά δεν τραυματίστηκε.

«Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη, δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι η αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της Τρίπολης είχε ως στόχο μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι ή τον ίδιο.

Ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων της Συμμαχίας στη Λιβύη, Καναδός υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ότι ένας από τους στόχους της πυραυλικής επιδρομής των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ ήταν ένα στρατηγείο των δυνάμεων του καθεστώτος στο κέντρο της Τρίπολης, αλλά διέψευσε ότι στοχοποιήθηκαν μέλη της οικογενείας του Λίβυου ηγέτη.

«Το ΝΑΤΟ συνεχίζοντας την τακτική των χτυπημάτων ακριβείας κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, έπληξε με πυραύλους κέντρο διοίκησης και στρατηγικού σχεδιασμού στη συνοικία Μπαμπ αλ-Αζίζιγια», ανέφερε ο διοικητής των ΝΑΤΟϊκών επιχειρήσεων.

«Όλοι οι στόχοι των επιδρομών είναι διαπιστωμένα στρατιωτικοί, δεν χτυπάμε πολίτες», τόνισε στις δηλώσεις του ο Μπουσάρντ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ενημερωθεί για το ενδεχόμενο να έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό μέλη της οικογένειας του Μουαμάρ Καντάφι.

«Λυπούμαστε ειλικρινά για κάθε θύμα αυτής της σύγκρουσης», είπε ο Νατοϊκός αξιωματούχος.

Αναφορές από τη Βεγγάζη έκαναν λόγο για πανηγυρισμούς με κορναρίσματα και πυροβολισμούς στον αέρα, από τους αντικαθεστωτικούς, μόλις γνωστοποιήθηκε η είδηση της επιδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: