Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Παμπούκης: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

newpost.gr
Παμπούκης: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία
eurokinissi
Ελλάδα και Κύπρος έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό γίγνεσθαι ως φυσικές πόρτες στην ευρωπαϊκή και τη βαλκανική αγορά, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο υπουργός Επικρατείας της Ελλάδος Χάρης Παμπούκης.

Ο κ. Παμπούκης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να χρεοκοπήσει, ούτε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της" και εξηγεί ότι "το Μνημόνιο είναι ένα εργαλείο για να κερδίσουμε χρόνο».

Επίσης, τόνισε ότι «προτεραιότητα είναι η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, ώστε να προχωρήσουμε με δίκαιο τρόπο στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βγούμε από το τέλμα». Πρέπει, επισημαίνει, σύντομα να έχουμε ένα πραγματικά πλεονασματικό προϋπολογισμό και ένα θετικό αναπτυξιακό πρόσημο.

Στη συνέντευξη του ο κ. Παμπούκης μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:

-«Παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπάρχει αποφασιστικότητα στην προάσπιση και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων».

-«Η ΑΟΖ είναι άλλο δικαίωμα στο διεθνές δίκαιο από την υφαλοκρηπίδα. Είναι νεότερο και φαίνεται η Τουρκία να έχει μια αδικαιολόγητη επιφύλαξη, αν όχι και φόβο ως προς το θέμα αυτό».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Έλληνας υπουργός απαντά ότι δεν ασχολείται με τα σενάρια της εκλογολογίας και προσθέτει: «Χρειάζεται προσπάθεια και συναίνεση για έξοδο από την κρίση και αυτό αφορά κυρίως την αντιπολίτευση. Πρόσφατα δήλωσα το αυτονόητο: ότι οι εκλογές καθίστανται η μόνη και ύστατη λύση εφόσον ο πρωθυπουργός κρίνει ότι δε συντρέχουν οι πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για να επιτελέσει το εθνικό του έργο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως πλειστάκις έχει δηλώσει η κυβέρνηση, θα εξαντλήσουμε την τετραετία»

Ο κ. Παμπούκης συμπλήρωσε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε τα ηνία της χώρας στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτικά περίοδο. Πληρώσαμε το τίμημα για όλες τις χρόνιες στρεβλώσεις που έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση, ωστόσο η κυβέρνηση μας με σχέδιο διέσωσε τη χώρα. Τώρα πρέπει να βγούμε από την κρίση. Ας σταθούμε όλοι με ευθύνη απέναντι σε αυτό. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους μας, σύνεση και υπομονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: