Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνεχίζεται η κόντρα των αποστράτων με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Κάνουν λόγο για «πολιτικάντικη εκμετάλλευση»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης
Αθήνα
Για «πολιτικάντικη εκμετάλλευση της συστράτευσής τους με τον ελληνικό λαό» εγκαλεί τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ), δίνοντας συνέχεια στην αντιαπράθεση που άνοιξε μεταξύ υπουργού και αποστράτων.

Εκφράζουν δε τη δυασρέσκειά τους επειδή κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του αναπλήρωτή υπουργού δεν αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο για τους ακούσει.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε απευθύνει τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, έκκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων», επικαλούμενος την προτροπή συγκεκριμένων ενώσεων αποστράτων προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση», κίνηση την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη». Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο».

Στην ανταπάντησή της, η ΑΝΕΑΕΔ λέει ότι ο κ. Μπεγλίτης «αντί να αναρωτηθεί για τα πραγματικά αίτια του αναβρασμού των αποστράτων στελεχών έδωσε την εύκολη εξήγηση της δήθεν κομματικής μας εκπόρευσης και του δήθεν συντεχνθιακού-κορπορατίστικου υπόβαθρου των αντιδράσεών μας».

«Ο λαός μας έχει την αίσθηση ότι ξεπουλιέται η πατρίδα» προσθέτουν και σημειώνουν: «Είναι βέβαιο ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα απόστρατα στελέχη τους, σε πείσμα κάθε πολιτικάντικης εκμετάλλευσης της συστράτευσής τους με τον ελληνικό λαό ούτε κομματική καθοδήγηση ανέχονται ούτε την παραβίαση του Συντάγματος για χρήση τους σε οποιοδήποτε έργο πλην της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας μας. Ο ελληνικός λαός δίνει τον αγώνα του και μπορεί να είναι ήσυχος ότι το στρατευμένο τμήμα του συμπαρατάσσεται και τον προστατεύει, παρέχοντας την εθνική μας ασφάλεια, όπως ακριβώς την ερμήνευση κατά τα λοιπά και ο κ. υπουργός στη σχετική του ομιλία».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: