Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Kάλπη «μη εμπιστοσύνης» έστησαν στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι

Απέναντι στη Βουλή

Πολυπληθής η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενώ στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης
Πολυπληθής η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενώ στη Βουλή βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης (Φωτογραφία: Reuters )
Αθήνας
Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα την Τρίτη, αφού στην Ολομέλεια της Βουλής διεξάγεται η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συνεπείς στο ραντεβού τους ήταν οι Αγανακτισμένοι και στη Θεσσαλονίκη, που προχώρησαν και σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο Σύνταγμα, η σχετικά μικρή προσέλευση τις πρώτες ώρες του απογεύματος μετατράπηκε σε πολυπληθή συγκέντρωση το βράδυ με τους «Αγανακτισμένους» να δηλώνουν ότι δεν προσφέρουν ψήφο εμπιστοσύνης, έχοντας μάλιστα στήσει τη δική τους κάλπη στην πλατεία.

Στο σημείο διέλευσης των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, στην αρχή της Βασ.Σοφίας, στήθηκε το απόγευμα από την Αστυνομία ο φράχτης που είχε χρησιμοποιηθεί και την περασμένη Τετάρτη.

Από εκεί μέχρι και την Ηρώδου Αττικού έχει δημιουργηθεί «νεκρή ζώνη» για οχήματα και πεζούς για να διευκολυνθεί η πρόσβαση βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από το Κολωνάκι.

Κλειστή για τα οχήματα η Αμαλίας, από την Ξενοφώντος, από το απόγευμα. Κλειστός και ο σταθμός του μετρό στον Ευαγγελισμό ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων όχι μόνο γύρω από τη Βουλή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.Το δικό τους ξεχωριστό «παρών» έδωσαν το απόγευμα 30-40 νεαροί, οι οποίοι ανέβηκαν στο Σύνταγμα από την Πανεπιστημίου με... σκέιτμπορντ και έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.

«Την Τρίτη στις 19:00 δίνουμε και εμείς στην δική μας κάλπη του Συντάγματος ψήφο 'μη εμπιστοσύνης'. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να το λύσουν, όσους ανασχηματισμούς και αν κάνουν. Όσες καρέκλες και αν αλλάξουν, δεν μας αφορά. Το μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει» τονίζεται στην ιστοσελίδα «Άμεση Δημοκρατία τώρα!».

Παράλληλα το κίνημα «300 Έλληνες» συγκεντρώνει υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ.

Επίσης, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, από τους ιδρυτές του κινήματος, «στόχος ήταν, αρχικά, να συγκεντρώσουμε 500.000 υπογραφές. Αυτή τη στιγμή έχουμε συλλέξει πάνω από 100.000, ωστόσο με την επέκταση του κινήματος σε όλη την Αθήνα, αλλά και σε πολλά μέρη της Ελλάδος ο στόχος φτάνει υψηλότερα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: