Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

“Έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης”, είπε ο Σαμαράς

Με αφορμή το παραλήρημα Πάγκαλου…


http://img.protothema.gr/1D4677B6019FF27175889C5CE03D95B9.jpg

“Έπεσε το προσωπείο της συναίνεσης” τόνισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τις πρωτοφανείς δηλώσεις Πάγκαλου, ο οποίος είπε πως η δημοκρατία στη χώρα επέστρεψε το 1981…

“Μας πήγε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι η Δημοκρατία ήρθε όταν βγήκε το κόμμα του. Του υπενθυμίζουμε πως το΄74 δεν ήρθε η δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που εδραίωσε το πέρασμα στη μεταπολίτευση “ τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας μάλιστα και “ντροπή σας” στον Θ. Πάγκαλο αλλά και χαρακτηρίζοντας ως προσωπικό λάθος την έκφραση του πρωθυπουργού κατά την οποία “το 1974 ήρθε μια δημοκρατία…”

Νωρίτερα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς επέμεινε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί «λάθος συνταγή» και πως το κόμμα του δεν πρόκειται να δώσει «συναίνεση στο λάθος».

Τόνισε μάλιστα με νόημα προς τον πρωθυπουργό πως «αν σας αρέσουν τα δημοψηφίσματα βάλτε το πιο σημαντικό: Εκλογές!».

Σημείωσε πως η ΝΔ συναινεί και θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις στην «διόρθωση του λάθους» και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα συναινούσε ποτέ σε μια λάθος πολιτική για μια κυβέρνηση που καταρρέει». Επιπλέον, επανέλαβε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αλλά μόνο εκείνους τους εφαρμοστικούς νόμους για τους οποίους συμφωνεί.

Ο κ. Σαμαράς τοποθετήθηκε και για το δημοψήφισμα δεν έχετε τολμήσει να καταργήσει τον νόμο για την ιθαγένεια των μεταναστών κινδυνεύοντας να καταντήσετε την Ελλάδα σε παράδεισο των λαθρομεταναστών. Τι θα γινόταν αν βάζετε αυτό το ερώτημα σε δημοψήφισμα;».

Ξεκαθάρισε πως η ΝΔ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση και πως παραμένει «προσηλωμένη στα πραγματικά προβλήματα και όχι σε ψεύτικα διλήμματα όπως αυτά που θέτει η σημερινή κυβέρνηση… Νομίζεται πως το φθινόπωρο όταν τα μέτρα δεν θα έχουν αποδώσει ο κόσμος θα ενδιαφέρετε για το δημοψήφισμα περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;».

Τέλος ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό γιατί όπως είπε «με όσα κάνατε το τελευταίο διάστημα πείσατε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: