Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Κατακραυγή κατά Πάγκαλου

Τον αποδοκίμασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος


http://img.protothema.gr/D3BB2598A82B7D98DB80967CC5F622D4.jpg
Κάθε όριο ξεπέρασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή ο Θεόδωρος Πάγκαλος καθώς «κατόρθωσε» να εμβολίσει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης με αναφορές «σε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που είχε συντηρήσει η ΝΔ» και στην «πραγματική δημοκρατία που ήρθε το 1981 με το ΠΑΣΟΚ».

Οι αναφορές του κ. Πάγκαλου που προκάλεσαν την αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας για λίγα λεπτά είχαν ως αποτέλεσμα τις παρεμβάσεις τόσο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, όσο και του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου και του υπουργού Οικονομικών και επίσης αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου.

Σήμερα μάλιστα οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA αποδοκίμασε τον αντιπρόεδρο λέγοντας:

«Νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε τα θέματα ιστορίας στους ιστορικούς. Δεν είναι ένα θέμα δηλαδή που θα πρέπει να το συζητάμε στο κοινοβούλιο, αυτή ειδικά την περίοδο. Αυτό που ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό δεν είναι τα ιστορικά δεδομένα… Αυτό που απασχολεί τη μέση ελληνική οικογένεια είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας πρώτα και κύρια». Πρόσθεσε επίσης ότι «όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου είναι δημοκρατικά».




«Μπάχαλο» τα έκανε ο Πάγκαλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατάφερε να τα κάνει «μπάχαλο» στο κοινοβούλιο με τις αναφορές του με αποτέλεσμα η ΝΔ να αποχωρήσουν οι βουλευτές της ΝΔ από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τασούλας ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανακαλέσει αλλιώς «αποχωρούμε».

Ο κ. Πάγκαλος όχι μόνο δεν ανακάλεσε – σώζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή διεξαγωγή της κρίσιμης διαδικασίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση – αλλά επιχείρησε να ρίξει περισσότερο λάδι στην φωτιά.

Υπο αυτά τα δεδομένα οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να αποχωρούν από την Ολομέλεια παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου να επανέλθουν. Τελικά, λίγα λεπτά αργότερα η ΚΟ της ΝΔ επανήλθε με προεξέχοντα τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: