Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Επιστρέφει στην τακτική του «ώριμου φρούτου» η ΝΔ


newpost.gr
Επιστρέφει στην τακτική του «ώριμου φρούτου» η ΝΔ
Την τακτική του «ώριμου φρούτου» ακολουθεί, θέλοντας και μη, η ΝΔ. Τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου έχουν θέσει ουσιαστικά σε αδράνεια το μηχανισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά να αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που μπορούν πλέον να κάνουν είναι να αναμένουν τη φυσιολογική φθορά της κυβέρνησης, η οποία εκτιμάται ότι από το φθινόπωρο θα εμφανιστεί ραγδαία.

Από την Συγγρού άλλωστε δηλώνουν ξεκάθαρα πως, ό,τι είχαν να καταθέσουν σε επίπεδο προτάσεων, έχει κατατεθεί. Παράλληλα δεν κρύβουν τη διαπίστωση ότι σταδιακά –προφανώς με τις ευλογίες, ίσως και τις παραινέσεις της τρόικας- το οικονομικό επιτελείο υιοθετεί μία προς μία τις «γαλάζιες» προτάσεις, πιθανολογώντας ακόμη και την εξέταση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, οι οποίοι αποτελούν επί μήνες την κόκκινη γραμμή ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όλα αυτά τα δεδομένα συνηγορούν στη διατήρηση στάσης αναμονής από πλευράς ΝΔ καθώς, στον τρίτο όροφο της Συγγρού εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει εγκληματική καθυστέρηση στην υλοποίηση κεντρικών μεταρρυθμιστικών πολιτικών, ούτως ώστε να μπορέσει να διαμορφώσει κλίμα εμπιστοσύνης στους πολίτες αλλά και στα επενδυτικά σχήματα που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τα γρανάζια της οικονομίας.

Προσθετικά σε όλο αυτό σκηνικό, από την Συγγρού εκτιμούν ότι λειτουργεί και η δημοσιοποίηση των επιστολών Δούκα προς τον Καραμανλή, με τις οποίες καταδεικνύεται ουσιαστικά το πρόβλημα που υπήρχε στην οικονομία της χώρας και το οποίο ο πρ. Πρωθυπουργός επεχείρησε προεκλογικά να αναδείξει, σε αντιδιαστολή με τις διακηρύξεις Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν» αλλά και την άγνοια που επικαλείτο ότι είχε ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση της οικονομίας.

Εκ παραλλήλου βέβαια, στην ΝΔ επιχειρούν να αποκαταστήσουν το κομματικό τους προφίλ προσδίδοντάς του χαρακτηριστικά μηχανισμού που παρακολουθεί στο σύνολό τους τις κοινωνικές εξελίξεις και παρεμβαίνει με στοχευμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν κρίσιμα στοιχεία για τη διατήρηση του κοινωνικού οικοδομήματος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προτάσεις που κατατέθηκαν προ ημερών για την Συνταγματική Αναθεώρηση και οι οποίες, από την Συγγρού επιδιώκεται το επόμενο διάστημα, να ενταχθούν και, εν πολλοίς, να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: