Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Λαγκάρντ: «H διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει ακόμα κι αν πάρει καιρό»










Λαγκάρντ: «H διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει ακόμα κι αν πάρει καιρό»
«Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση της Ελλάδας θα επιτύχει ακόμα κι αν αυτό πάρει καιρό», εκτιμά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν με μια φωνή.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όμως αυτό παίρνει τον καιρό που χρειάζεται στη δημοκρατία, κάτι που δεν αρέσει πάντα στις αγορές», παραδέχεται η Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Financial Times και καλεί τους Ευρωπαίους «να ακολουθήσουν πιστά το σενάριο», για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο υιοθετήθηκε μετά από διαφωνίες μεταξύ εταίρων και ευρωπαϊκών θεσμών.

Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι και το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας «βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Ο,τι επιτεύχθηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες, τρεις εβδομάδες, η συμφωνία της ζώνης ευρώ για το ζήτημα της Ελλάδας και η συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, βαδίζουν στη σωστή κατεύθυνση. Οι συμφωνίες αυτές βαδίζουν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης μιας παγκόσμιας ανάπτυξης», πρόσθεσε στο ραδιοσταθμό France Inter ο Μπαρουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: