Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η βουλευτής προσλήφθηκε στα...16 της από τον κοινοτάρχη πατέρα της!...



Διορίστηκε στην κοινότητα ,μαθήτρια ακόμη, ενώ παραμένει ακόμη υπάλληλος του αντίστοιχοι δήμου!
Σοβαρή καταγγελία για την πρόσληψη της βουλευτού της ΝΔ Μίκας Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών το 1994 όταν κοινοτάρχης ήταν ο πατέρας της, για την μετατροπή της σύμβασής της σε αορίστου χρόνου το 1998 αλλά και για την μετάταξή της το 2002 στο δήμο...
Ιαλυσού έκανε τέως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Καλλιθέας προς το δήμαρχο Ρόδου, καταθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν αυτά είναι πλαστά ή όχι.

Συγκεκριμένα ο τέως δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας Αναστάσιος Αναστασάς κατέθεσε αίτηση προς το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά καταγγέλλοντας τις διαδικασίες πρόσληψής της. Όπως αναφέρει στην αίτηση ο τέως δημοτικός σύμβουλος, τα έγγραφα που αφορούν το διορισμό της κ. Ιατρίδη στην πρώην κοινότητα Καλυθιών υπογράφονται από τον τότε κοινοτάρχη και πατέρα της Γιάννη Ιατρίδη, ενώ η απόφαση μετάταξής της στο δήμο Ιαλυσού υπογράφεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Αναστασάς θέτει στην αίτησή του τα εξής ερωτήματα:
-Είναι τα συνημμένα έγγραφα πλαστά ή όχι;
- Η πρόσληψη έγινε ενώ η εργαζόμενη στο δήμο ήταν ακόμα μαθήτρια σε ηλικία μικρότερη των 17 ετών;
-Επειδή η παρουσία της στη κοινότητα Καλυθιών και το δήμο Καλλιθέας ήταν «μηδενική» υπήρχαν στελέχη (αιρετά και μη) που την κάλυπταν;
Σύμφωνα πάντα με την αίτηση που κατατέθηκε στο δήμο και απευθύνεται προς το δήμαρχο ζητώντας απαντήσεις αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα εξής:
«Αν τα έγγραφα δεν είναι πλαστά τότε:
Η κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη διορίστηκε στις 31-8-94 στη κοινότητα Καλυθιών Ρόδου πριν κλείσει τα 17 ( ήταν ακόμα μαθήτρια ;) με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών με απόφαση του προέδρου κοινότητας και πατέρα της. Κατόπιν, στις 27-3-1998 έγινε μόνιμη στη κοινότητα Καλυθιών (μετέπειτα δήμο Καλλιθέας) πάντα με απόφαση κοινοτάρχη. Υπηρέτησε στη πρώην κοινότητα Καλυθιών και τον πρώην δήμο Καλλιθέας χωρίς καμία φυσική παρουσία της στους χώρους του δήμου ή της κοινότητας με κοινοτάρχη και δήμαρχο πάντα τον πατέρα της. Τέλος μετατάχτηκε στο δήμο Ιαλυσού με δήμαρχο τον κ. Στάγκα στις 12-9-2002. Ενώ λοιπόν εργαζόταν στη κοινότητα Καλυθιών και στους δήμους Καλλιθέας και Ιαλυσού παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές στη μέση εκπαίδευση, στο οικονομικό πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο Αιγαίου και απασχολήθηκε με την εκπαίδευση σε νηπιαγωγείο».
Ο τέως δημοτικός σύμβουλος, όπως αναφέρεται στην αίτηση που κατέθεσε, ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλλιθέας τον περασμένο Δεκέμβριο σε δημόσια συνεδρίαση έθεσε ερώτημα στον τότε δήμαρχο και πατέρα της βουλευτού Γιάννη Ιατρίδη σχετικά με την πλαστότητα των τριών εγγράφων αλλά έμεινε αναπάντητο με το «θα σου απαντήσω».
Οσον αφορά το έγγραφο της πρώην περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με αριθμό πρωτοκόλλου 16983/12-9-2002 επιβεβαιώνεται ότι έγινε μετάταξη της κ. Ιατρίδη από το δήμο Καλλιθέας στο δήμο Ιαλυσού και όχι πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. Σήμερα η «ΠΡΟΟΔΟΣ» δημοσιεύει το έγγραφο με αρ. πρωτοκόλλου 4428/31-3-1994, που αφορά στην πρόσληψή της με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών.


proodos.net

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ βουλευτού


Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη νομιμότητα του διορισμού της, προέβη στην ακόλουθη δήλωση λέγοντας ότι όλα έγιναν νόμιμα αλλά χωρίς να απαντά πως προσλήφθηκε στα 16 της:

«Όλες οι αποφάσεις που σχετίζονται με το διορισμό μου είναι δημοσιευμένες, εδώ και χρόνια, στο ΦΕΚ. Το γεγονός αυτό και μόνο, απαντά στο ζήτημα της νομιμότητας του διορισμού μου.

Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενη τους θεσμούς και το γεγονός ότι η αίτηση του ενδιαφερόμενου απευθύνεται στο Δήμο Ρόδου, επικοινώνησα με το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά, και του ζήτησα, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τις υπηρεσίες του Δήμου, να απαντηθεί επίσημα, το γρηγορότερο δυνατόν, η εν λόγω αίτηση.»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: