Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αλεξανδρούπολη: Προχωρά ο κάθετος άξονας Κομοτηνής - Κίρτζαλι


newpost.gr
Αλεξανδρούπολη: Προχωρά ο κάθετος άξονας Κομοτηνής - Κίρτζαλι
Τα εκτελούμενα έργα ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα Κομοτηνής - Κίρτζαλι, επισκέφθηκε ο νέος πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλ Βάλτσεβ και ενημερώθηκε για την πορεία τους.

Ο κ. Βάλτσεβ συναντήθηκε με τον εκτελεστικό γραμματέα της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Κώστα Κατσιμίγα καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ τις δύο αντιπροσωπείες υποδέχθηκε στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο και η περιφερειάρχης Κίρτζαλι, Ιβάνκα Ταουσάνοβα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα δυο εργοτάξια, επί ελληνικού και βουλγαρικού εδάφους, όπου διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών. Η επίσκεψη συνεχίστηκε μέχρι τη βουλγαρική κωμόπολη Ποντκόβα σε βάθος 17 χιλιομέτρων όπου η νέα οδός συνδέεται με το οδικό επαρχιακό δίκτυο της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται πως στην ελληνική πλευρά πραγματοποιούνται εργασίες στα τελευταία δυο χιλιόμετρα πριν τη μεθόριο, ενώ στη βουλγαρική, οι εργασίες γίνονται στο σημείο του μεθοριακού σταθμού, με παράλληλες παρεμβάσεις αντιμετώπισης ενδεχόμενων κατολισθήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: