Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Κλείδωσαν» τα μέτρα, επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα το κλιμάκιο της τρόικας




Συμφωνία στην τηλεδιάσκεψη

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Επήλθε συμφωνία ώστε στις αρχές της άλλης εβδομάδας να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της 6ης δόσης.

Μέχρι τότε θα συνεχίσουν το έργο τους οι τεχνικές ομάδες, ενώ το Σαββατοκύριακο ο κ. Βενιζέλος θα έχει σχετικές συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στις συνομιλίες «υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος».

«Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

»Το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» πρόσθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή της τρόικας έκαναν επίσης λόγο στο Reuters για «καλή πρόοδο» στη διάρκεια των συνομιλιών και πρόσθεταν ότι η τεχνικές συζητήσεις θα συζητηθούν στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες.

Ανακοίνωση αναμένεται από στιγμή σε στιγμή από το υπουργείο Οικονομικών.

Τα μέτρα πιθανότατα θα ανακοινωθούν μετά την κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ.Παπανδρέου.

Ο υπουργός κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μετείχε στην τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα. Μαζί του βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ.Πλασκοβίτης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνομώνων κ. Γ.Ζανιάς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: