Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΚΤ στηρίζει τις τράπεζες επανέλαβε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ

«Η Ελλάδα να εκπληρώσει του στόχους»

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΚΤ παρέχει απεριόριστη ρευστότητα στις τράπεζες με σταθερό επιτόκιο για εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες περιόδους παρείχε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα Expansion και δημοσιεύεται την Τρίτη, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους και να βελτιώσουν τις αντιστάσεις τους έναντι της κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αγόρασε την περασμένη εβδομάδα κρατικά ομόλογα Ευρωζώνης συνολικής αξίας 9,79 δισ. ευρώ. Τα εν λόγω ομόλογα είναι λιγότερα από αυτά που είχε αγοράσει την εβδομάδα μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου (13,96 δισ. ευρώ).

Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων η ΕΚΤ έχει αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης αξίας 152,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ επαναλαμβάνει τις παραινέσεις προς την Ελλάδα για αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής και εκπλήρωση όλων των στόχων που έχουν τεθεί.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: