Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όλη την εβδομάδα ενάντια στα νέα μέτρα

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης οργανώνονται από σήμερα, Τρίτη, και για τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Εργαζόμενοι και άνεργοι, μαθητές, αλλά και οι «Αγανακτισμένοι» έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις κατά των νέων μέτρων, ενώ συνδικάτα, εργατικά σωματεία και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν τον κόσμο να αντιδράσει στις αποφάσεις κυβέρνησης-τρόικας. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίες με σύνθημα «όχι στα χαράτσια» θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ την Τρίτη αναμένεται να καθορίσει τη στάση της η ΓΣΕΕ.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, την Τρίτη θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΓΣΕΕ για να καθορίσει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων. «Αυτοί δεν είναι σοσιαλιστές, είναι ληστές» είπε, αναφερόμενος στα μέτρα που προωθούνται.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, στις 10:30 με τους μαθητές που θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Σχολείων της Αθήνας. Οι μαθητές θα διαδηλώσουν με σύνθημα: «Θέλουμε βιβλία-καθηγητές-σχολεία, ούτε ευρώ από την τσέπη μας, ξεσηκωμός».

Στις 12:00 η ΑΔΕΔΥ οργανώνει στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων και των «αντιλαϊκών μέτρων». Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, η πολιτική που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα μέρα με την ημέρα «μας καταδικάζει όλους στη φτώχεια, μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τη Δημόσια Διοίκηση στη διάλυση». Τονίζει, επίσης, ότι «η ελληνική κοινωνία μπορεί να σταματήσει με τους αγώνες της «τις καταστροφικές επιλογές και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή και μνημονιακή πολιτική και όσους τη στηρίζουν».

Επίσης στις 12:00, στον ίδιο χώρο, θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ύστερα από απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα κάψουν τα ειδοποιητήρια για τον έκτακτο φόρο.

Την Τετάρτη, στις 13:00, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.), καταγγέλλοντας την πολιτική κυβέρνησης και τρόικα που οδηγεί σε κατάργηση φορέων του Δημοσίου, συρρίκνωση της κοινωνικής πρόνοιας, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, ενώ παράλληλα γυρίζει, όπως λένε, την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες αλλά και στα Συνταγματικά δικαιώματα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.

Στις 19:00 την Τετάρτη απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών απευθύνουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Το ΚΚΕ στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τον κόσμο να πάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αξίζει να επισημανθεί ότι την Τετάρτη συζητείται στη Βουλή η τροπολογία, για το φόρο στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Την Πέμπτη, στις 18:30 το απόγευμα, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

Επίσης, η συνέλευση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 7 το απόγευμα.

Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προγραμματίζουν για την Κυριακή 24ωρη απεργία, καθώς και 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: