Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Προβάδισμα 6,8 μονάδων δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της GPO

Οι πολίτες για τα μέτρα


Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι αναγκαία
Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι αναγκαία


Αθήνα
Σαφές προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega.

Συγκεκριμένα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφους διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 22,3%, ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 9,8%, ΛΑΟΣ 7,9%, ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,6%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 19,7%.

Το 22,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 16,1% τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το 60,1% κανέναν από τους δύο.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν άδικα, μη αναγκαία και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για να τηρηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου.

Ειδικότερα, το 61% θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι αναγκαία, έναντι 36,5% που θεωρεί το αντίθετο. Παράλληλα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μάλλον/σίγουρα τα μέτρα δεν είναι δίκαια.

Το 71,5% των πολιτών δεν πιστεύει, βάσει της έρευνας, ότι τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά, παρ' όλα αυτά, το 70% δηλώνει έτοιμο να πληρώσει το φόρο που θα τους ζητηθεί.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, την περίοδο από την Πέμπτη 22 έως και το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: