Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Θρίλερ με δύο βουλευτές στην κρίσιμη ψηφοφορία για το χαράτσι

Πιέσεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


http://img.protothema.gr/30D28399D16CAD583EC3A07CEA21E924.jpg

Έντονες πιέσεις σε δύο βουλευτές οι οποίοι επιμένουν να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν την τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων ασκεί το κοινοβουλευτικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τους αλλάξουν γνώμη.

Ηδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Εξαρχος, με τη συνδρομή του κ. Πέτρου Ευθυμίου επιχειρούν να διασφαλίσουν την τήρηση της κομματικής γραμμής κατά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Οι «τρεις σωματοφύλακες» της κοινοβουλευτικής συνοχής του κυβερνώντος κόμματος επιδίδονται σε συνεχόμενες επαφές με όλους εκείνους τους βουλευτές, που με δηλώσεις άφησαν να εννοηθεί ότι θα διαφοροποιηθούν στις ψηφοφορίες, προκειμένου να τους συνετίσουν, αναλύοντάς τους την κρισιμότητα της κατάστασης.


Με τον τρόπο αυτό ο κ. Πετσάλνικος πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση με τον κ. Γιάννη Βούρο, με αποτέλεσμα τη σημερινή επιστολή του βουλευτή, με την οποία ξεκαθαρίζει την στήριξή του στην κυβέρνηση.

Τηλεφωνική επαφή με τον κ. Βούρο είχε και ο κ. Έξαρχος, ο οποίος δέχθηκε στο γραφείο του και τους κ.κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο βουλευτές που επιμένουν να αντιστέκονται δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα. Την ίδια ώρα στο Μαξίμου κυκλοφορεί έντονα το σενάρια που λέει να μην διαγραφούν όσοι καταψηφίσουν την τροπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: