Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σταϊκούρας: «Ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας»


newpost.gr
Σταϊκούρας: «Ο κ. Βενιζέλος έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας»
Για «έλλειμμα πολιτικού θάρρους» και «πλεόνασμα αμετροέπειας και αλαζονείας» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, Χρ. Σταϊκούρας, με αφορμή όσα ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, σήμερα, ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που -μόλις πριν τρει μήνες- ψήφισε η Κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας τότε, ότι αποτελεί "σχέδιο σωτηρίας" για τη χώρα», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Αν τα μέτρα που ψήφισαν πριν τρείς μήνες ήταν σωστά, γιατί σήμερα τα αναθεωρούν, προσθέτοντας κι άλλα;», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι τα αρνητικά αποτελέσματα των χειρισμών της κυβέρνησης είναι ήδη μετρήσιμα.

Ο κ. Σταϊκούρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «επειδή δεν μπορεί ή δεν θέλει» να περιορίσει τις δαπάνες κτυπώντας τη σπατάλη του κράτους, αυξάνει συνέχεια τους φόρους, πνίγοντας έτσι την ελληνική οικονομία.

«Αυτό δεν λέει ο κ. Βενιζέλος. Όλα τα υπόλοιπα που λέει, είναι τόσο "αξιόπιστα", όσο η δήλωσή του, πριν από τρεις μήνες, ότι "το ακίνητο είναι ήδη πολύ επιβαρημένο" και "οι λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν είναι ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους", όσο και η δήλωσή του, προ τριών εβδομάδων, ότι δεν "τα έσπασε" με την τρόικα κι ότι ήταν τότε "προγραμματισμένη" η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της από την Αθήνα», παρατήρησε.

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι εφαρμόζει μια λάθος πολιτική. Ο κ. Βενιζέλος έχει ακόμα ένα πρόβλημα: Έχει, πλέον, χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας», κατέληξε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: