Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ για την Ελλάδα, λέει Γάλλος υπουργός

Συναγερμός με την υποβάθμιση

Οι γαλλικές τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα και οι φήμες περί πτώχευσης έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις μετοχές τους;
Οι γαλλικές τράπεζες έχουν μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα και οι φήμες περί πτώχευσης έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις μετοχές τους; (Φωτογραφία: Reuters )


Παρίσι, Γαλλία
«Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας ή έξοδος από την Ευρωζώνη», τόνισε την Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί, σε δηλώσεις που έκανε μετά την υποβάθμιση των γαλλικών τραπεζών από την Moody's, επειδή είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό κρατικό χρέος.

«Οι γαλλικές τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο. Έχουν αρκετά κεφαλαιακά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν ενδεχομένως το ελληνικό χρέος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Ο κ. Λεονετί είπε ότι η διακίνηση φημών είναι υπεύθυνη για τον «πυρετό» που επικρατεί σήμερα στις αγορές και προσέθεσε ότι στα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, «καμία γαλλική τράπεζα δεν είχε αρνητικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα λίγες ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν αρνητικές».

«Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την Ευρωζώνη», υπογράμμισε, τέλος, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ «οι Έλληνες θα έχαναν το 30% της αγοραστικής τους δύναμης [...] η Ευρωζώνη θα βρισκόταν σε ένα παιγνίδι ντόμινο που θα σήμαινε ότι αύριο οι κερδοσκόποι θα επιτίθεντο στην Ισπανία και την Ιταλία, γιατί όχι και στην Πορτογαλία».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: