Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζει ο Τίμοθι Γκάιτνερ

Νέα αμερικανική παρέμβαση για την κρίση

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ζητεί επειγόντως μέτρα από τις χώρες της Ευρωζώνης και κυρίως τη Γερμανία, προκειμένου να σταματήσει η αναταραχή στις αγορές
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ζητεί επειγόντως μέτρα από τις χώρες της Ευρωζώνης και κυρίως τη Γερμανία, προκειμένου να σταματήσει η αναταραχή στις αγορές (Φωτογραφία: Reuters )


Ουάσινγκτον
«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές για να δανειστεί», τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Η Ευρώπη έχει την ικανότητα να επιλύσει την οικονομική κρίση, αλλά θα πρέπει να κάνει περισσότερα προς αυτήν την κατεύθυνση, τπροσέθεσε.

Ο κ. Γκάιτνερ τόνισε ότι δεν υπάρχει «καμία πιθανότητα» οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες να αφήσουν τις μεγάλες τράπεζές τους να βρεθούν σε κατάσταση «κινδύνου».

Οι Ευρωπαίοι «αναγνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα, αναγνωρίζουν ότι έχουν καθυστερήσει», είπε ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος την Παρασκευή θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην Πολωνία.

Μεταξύ των χωρών που θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες, ο κ. Γκάιτνερ υπέδειξε και τη Γερμανία.

«Θα πρέπει να ενεργήσουν γρηγορότερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για να αποφύγουν να βυθιστούν στην κρίση.

Η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όμως, αυτές «δεν λειτουργούν αν δεν συνοδεύονται από χρήματα», κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: