Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ για την εργασιακή εφεδρεία

Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις προσανατολίζεται η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην επέκταση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Οι επόμενες κινήσεις θα αποφασιστούν από το Γενικό Συμβούλιο την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση και η τρόικα θα χρησιμοποιήσουν τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο» αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

«Η επέκταση του θεσμού και στο χώρο των ΟΤΑ, για όσους υπαλλήλους δεν κάνουν μετάταξη, αλλά και η ανάλογη αντιμετώπιση του προσωπικού του στενού δημόσιου τομέα που, μετά τις προωθούμενες καταργήσεις οργανικών μονάδων Διευθύνσεων και Τμημάτων, μπορεί να θεωρηθεί ως πλεονάζον, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης να καταστρατηγήσει ακόμη και το Σύνταγμα» συνεχίζει.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

Σε μια άλλη εξέλιξη, εργαζόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς του Δημοσίου, που καταργούνται ή συγχωνεύονται, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζουν εκπρόσωποι του συντονιστικού τους οργάνου, «πρέπει να μπει ένας φραγμός σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε από τη κυβέρνηση και την τρόικα» και καλούν όλους τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους μαζικά.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: