Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινός «τσαμπουκάς» στους Τούρκους


newpost.gr
Ισραηλινός «τσαμπουκάς» στους Τούρκους
Σκηνικό έντασης διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το Ισραήλ αποφάσισε χθες να απαντήσει σε διαφορετικό ύφος στις τουρκικές απειλές, ότι πολεμικά της πλοία θα συνοδέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια στο λιμάνι της Γάζας.

Την ημέρα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αίγυπτο, δύο σμήνη ισραηλινών μαχητικών πέταξαν ως τα όρια του εναερίου χώρου της χώρας αυτής, χωρίς όμως να τον παραβιάσουν. Τα μαχητικά, που είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης και πήραν άδεια διέλευσης διέσχισαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου και κατευθύνθηκαν προς την Τουρκία, αλλάζοντας πορεία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της και παίζοντας με τα νεύρα των τούρκων ελεγκτών και του Γενικού Επιτελείου.

Η επίδειξη αυτή δύναμης του Ισραήλ, το οποίο έχει αεροπορική υπεροπλία στην Ανατολική Μεσόγειο είχε ως εμφανή αφορμή τις απειλές του κ. Ερντογάν περί αποστολής του τουρκικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο. Στρατιωτικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι η τελική απόφαση των ισραηλινών να κάνουν... τσαμπουκά στους Tούρκους, οι οποίοι δεν αντέδρασαν είναι αποτέλεσμα μυστικών στρατιωτικών ενεργειών της Άγκυρας οι οποίες διαβαθμίστηκαν από τους ισραηλινούς ως απειλητικές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: