Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Την έκδοση της Τουρκάλας Γκ.Ουνσάλ στην Γερμανία αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Υπό τον ορο να μην εκδοθεί στην Τουρκία

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Με τις χειροπέδες στα χέρια καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης της και με την παρουσία βαριά οπλισμένων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η Τουρκάλα Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ παρακολούθησε την Παρασκευή την ακροαματική διαδικασία στον Άρειο Πάγο, κατά την οποία οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν με πλειοψηφία 4 -1 ότι πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον ορο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τον Μιχ. Θεοχαρίδη και εισαγγελέα έδρας τον Νικ. Παντελή, η Ουνσάλ έφερε αρχικά τις χειροπέδες πισώπλατα, αλλά κατόπιν διαμαρτυρίας δικηγόρου, τα χέρια πέρασαν εμπρός.

Ήδη, δικηγόροι χαρακτήριζαν πρωτόγνωρο στα δικαστικά δρώμενα, και ειδικά στην ιστορία του Αρείου Πάγου, το γεγονός να έχει χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος, ενώ παράλληλα έλεγαν ότι ουδέποτε στον Ανώτατο Δικαστήριο υπήρξαν μέσα στην δικαστική αίθουσα αστυνομικοί με καλυμμένα πρόσωπα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες δήλωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα με τις χειροπέδες, καθώς από τον νόμο απαγορεύεται ο κατηγορούμενος να έχει χειροπέδες μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται η Ουνσάλ είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και η συγκέντρωση χρημάτων προς το σκοπό ενίσχυσης της οργάνωσης DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία και στην οποία έχει αρνηθεί ότι συμμετέχει.

Την έντονη διαφωνία του για την έκδοσή της έχει εκφράσει ο ΔΣΑ, αφού οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται δεν έχουν ποινική αξία και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης με τα οποια ζητείται η παράδοση της είναι αόριστα ως προς τον τόπο και το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: