Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πιθανή θεωρεί ο Σόιμπλε την αναθεώρηση των όρων για το δεύτερο πακέτο στην Ελλάδα

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων»

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγών της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων»
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο αλλαγών της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων» (Φωτογραφία: Reuters )


Ουάσινγκτον
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «δεν θα θεωρούσε έκπληξη» την αλλαγή των όρων για το δεύτερο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, το οποίο συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, όπως ανέφερε από την Ουάσινγκτον -σημειώνοντας όμως πως «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε και να δούμε».

Μιλώντας από την αμερικανική πρωτεύουσα, ο Σόιμπλε τόνισε, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, πως μένει να εξεταστεί εάν το δεύτερο πακέτο «είναι εφαρμόσιμοι οι όροι του πακέτου υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων» υπαινισσόμενος πως είναι πιθανή η αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.


Ορισμένοι αποδίδουν την τοποθέτηση αυτή στις πρόσφατες αναφορές για χαμηλότερη των στόχων συμμετοχή ιδιωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων.


Αντιθέτως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο αλλαγής στις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης, επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.


«Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν» ανέφερε ο Σόμπλε, σημειώνοντας επίσης πως με τη διεύρυνση του EFSF, η Ευρωζώνη «θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να αντιδράσει με τον κατάλληλο τόπο σε κάθε ενδεχόμενο».


Με το τελευταίο συμφώνησε και ο επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν, που μίλησε μαζί με τον Β.Σόιμπλε, λέγοντας πως η διεύρυνση των δυνατοτήτων του EFSF είναι βήμα «στη σωστή κατεύθυνση».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: