Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίθετη με τις αναδρομικές περικοπές στους εργαζόμενους του ΟΣΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Πήραν αυξήσεις έως 150.000 σε δέκα χρόνια

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει τους εργαζόμενους του ΟΣΚ να επιστρέψουν αναδρομικά από το 2000 αυξήσεις στους μισθούς που έπαιρναν βάσει των συλλογικών συμβάσεών τους, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 100.000 έως 150.000 ευρώ δεσμεύτηκε να καταθέσει η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και όλα τα κόμματα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που προέκυψε μετά τη γνωμάτευση του νομικού συμβουλίου του κράτους που έκρινε, όπως είπε, ότι κακώς υπεγράφησαν οι αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις.

«Οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώσουν για λεφτά που έπαιρναν από τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν το 2000, εν γνώσει της κυβέρνησης. Σε μία εποχή, μάλιστα, τόσο δύσκολη οικονομικά, έχει και συμβολικό χαρακτήρα η λύση του προβλήματος» σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υιοθέτησε πλήρως την άποψη του κ. Πρωτόπαπα και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία να προχωρήσει το θέμα.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, δηλώνοντας την πρόθεσή του να συμβάλει και το κόμμα του ώστε να λυθεί νομοθετικά το ζήτημα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: