Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το καλό σενάριο, το κακό και το haircut

Όλα ανοιχτά…


http://img.protothema.gr/180C5C170237119A2FC221F03266878C.jpg
Τρία σενάρια παίζουν για την Ελλάδα μετά και τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Ελλάδα, κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στον ΚΤΕ Οικονομικών.

Ένα από τα τρία, που ήδη συζητείται μεταξύ διεθνών παραγόντων, αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη με αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα 50%.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, «είναι επικίνδυνο να το ζητήσουμε εμείς, απαιτεί συμφωνημένη και συντεταγμένη προσπάθεια πολλών» ενώ για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ανακοίνωση μέτρων για την επόμενη τριετία και η ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το καλό σενάριο για τη χώρα μας από την άλλη είναι να κυρωθεί και να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα ομολόγων της τάξεως του 20%.

Όσο για το κακό σενάριο; Να μπει τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και η Ελλάδα να οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Αναφορά σε αυτό το σενάριο έκανε ο κ. Βενιζέλος την Πέμπτη στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου προειδοποίησε να γίνουμε «Αργεντινή» του 2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια: