Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Να μειωθεί η πολιτική παρέμβαση στη ΔΕΘ ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς

Συνάντηση με τις διοικήσεις

Ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε από την «Εκπαιδευτική Ρομποτική Πτολεμαΐδας» για τις λειτουργίες ενός μικρού ρομπότ, που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και απέσπασε διακρίσεις
Ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε από την «Εκπαιδευτική Ρομποτική Πτολεμαΐδας» για τις λειτουργίες ενός μικρού ρομπότ, που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και απέσπασε διακρίσεις (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Θεσσαλονίκη
Την ανάγκη να μειωθεί η πολιτική παρέμβαση στη Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης και να αναδειχθεί η οικονομική της διάσταση, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου με τις διοικήσεις της ΔΕΘ και της Helexpo. «Η ΔΕΘ είναι πέρα από ιδεολογίες» είπε χαρακτηριστικά.

Πρότεινε, μάλιστα, οι πολιτικοί να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη ΔΕΘ και τον ρόλο της σε φόρουμ, με τη συμμετοχή των βαλκανικών ή των μεσογειακών χωρών.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στο ότι έχουν καθυστερήσει υπερβολικά οι διαδικασίες για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και ανακοίνωσε ότι θα ορίσει αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, ο οποίος θα κάνει τις επαφές με τη ΔΕΘ για το θέμα της μετεγκατάστασης και την υπερκομματική λειτουργία της.

Οι διοικήσεις των δύο οργανισμών ενημέρωσαν τον πρόεδρο της ΝΔ για τα μεγέθη και τα τρέχοντα ζητήματα του διεθνούς εκθεσιακού φορέα και του δώρισαν ένα ιστορικό λεύκωμα για τα 75 χρόνια της ΔΕΘ, με στιγμιότυπα από παλαιότερες διοργανώσεις.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς στάθηκε στο περίπτερο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ξεναγήθηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή. Ενημερώθηκε από την «Εκπαιδευτική Ρομποτική Πτολεμαΐδας» για τις λειτουργίες μιας ευρεσιτεχνίας της, ενός μικρού μεγέθους ρομπότ, που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής και απέσπασε διακρίσεις.

Οι εκπρόσωποί της εξήγησαν ότι πρόκειται για επιχείρηση δημοσίου συμφέροντος και επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα χρειάζεται επιχορήγηση για να προχωρήσει. Τον ενημέρωσαν, επίσης, ότι και η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει βήματα τελευταία στον τομέα της ρομποτικής στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους συνεχάρη και αναφερόμενος στην αύξηση του αριθμού των ιδιωτών εκθετών στη φετινή διοργάνωση συμπλήρωσε: «Χαίρομαι, που ακούω εδώ, ότι στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν περισσότεροι ιδιώτες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: