Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ευρώπη

Λίγο πριν την ομιλία στη ΔΕΘ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατη συνεδρίαση της Βουλής (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε νωρίτερα το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και τις κρίσιμες ώρες εν όψει της υλοποίησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει από την Πολωνία όπου συνεδρίασαν Eurogoup/Ecofin ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα λήψης νέων μέτρων, αν η τρόικα -κατά την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας- δεν δεχθεί τις προβλέψεις για τα έσοδα από τον φόρο στα ακίνητα.

Ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές. Συνέδεσε την αποδοτικότητα του μέτρου με τις αντιδράσεις και κάλεσε όλους σε αρραγές μέτωπο, αλλιώς «για την Ελλάδα θα είναι καταστροφή», όπως είπε κατά τη δεύτερη ημέρα του Ecofin, που συνέρχεται στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Ήδη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ματαιώσει το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, επικαλούμενος τις εξελίξεις στην Ευρώπη την εβδομάδα που έρχεται αναφορικά με την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: