Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Κούρεμα» 60% «βλέπει» η Τρόικα

Τι περιλαμβάνει η επίσημη έκθεση που κατατέθηκε στο Eurogroup


http://img.protothema.gr/0ACCFF97CDDFC3A3FF5A30DC2A97FBD5.jpg

«Κούρεμα» μεγαλύτερο και του 50% της ονομαστικής αξίας του χρέους του ελληνικού δημοσίου θεωρεί ως αναγκαία προϋπόθεση η Τρόικα!

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg που φέρεται να έχει αντίγραφο της επίσημης έκθεσης της Τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, της έκθεσης που παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Eurogroup, η ελληνική οικονομία έχει άμεση ανάγκη από ένα haircut ακόμα και 60% στο χρέος σε συνδυασμό με την παροχή περαιτέρω «επίσημης χρηματοδότησης», δηλαδή κρατικών δανείων.

Αυτό κρίνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση του χρέους κάτω από το 110% του ΑΕΠ έως το 2020. Χαρακτηριστικά στην περί ης ο λόγος αποστροφή της έκθεσης της Τρόικας που αναμεταδίδει το Bloomberg αναγράφεται: "Το ελληνικός χρέος θα υποχωρήσει λίγο πάνω από το 120% του ΑΕΠ έως το 2020 με ΄haircut΄ 50%, επιτόκιο 6% και χωρίς εγγυήσεις".

Σε κάθε περίπτωση πάντως η «μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους κρίνεται ζωτικής σημασίας», καταλήγει η έκθεση της Τρόικας

Δεν υπάρχουν σχόλια: