Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση στην ΕΕ για να πάμε μπροστά, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την ανάγκη ισχυρής πολιτικής βούλησης όλων των χωρών της ΕΕ «για να πάμε μπροστά, αλλιώς θα συνεχίσουμε σημειωτόν ή με βήματα πίσω», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε δεκτός το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λέγοντας πως υπάρχουν φωνές στην Ευρώπη, που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις δικές του θέσεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σημείωσε: «Από την Ευρώπη υπάρχει μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πολύ νωρίτερα.

»Αυτή η δυστοκία δημιουργεί αβεβαιότητα, η οποία δημιουργεί αναταράξεις και σύγχυση στις αγορές. Το πρόβλημα των αγορών δημιουργεί αδυναμία στις χώρες να ανακάμψουν γρήγορα. Οι αδυναμίες αυτές οδηγούν σε προβλήματα κοινωνικής συνοχής».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες του ΕΛΚ σε κρίσιμες για την πατρίδα και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στιγμές.

«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, για να είναι στέρεο, πρέπει να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και να υπάρχει κοινωνική συνοχή. Πέραν της αναγκαίας προϋπόθεσης για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι στόχος μας για να επιτύχουμε όλους αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει ως ΝΔ. Αγωνιζόμαστε κατά της ύφεσης και της ανεργίας, υπέρ της ανάκαμψης στον τόπο, και υπάρχουν κορυφαίες φωνές στην Ευρώπη που συμφωνούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: